Mobilabonnemang för dig som är student

Genom att byta till ett studentabonnemang kan du sänka dina kostnader.

Hitta studentabonnemang

Jämför studentabonnemangen

Sortera

Comviq Student 6 GB

Comviq Student 6 GB, Detta abonnemanget passar dig som inte surfar så mycket eller oftast använder dig av wifi.

95 kr / månad

Till comviq

Fello Student 6 GB

Fello Student 6 GB, Detta abonnemanget passar dig som inte surfar så mycket eller oftast använder dig av wifi.

95 kr / månad

Till fello

Hallon Student 8 GB

Hallon Student 8 GB, Detta abonnemanget passar dig som inte surfar så mycket eller oftast använder dig av wifi.

99 kr / månad

Till hallon

Fibio Student 4 GB

Fibio Student 4 GB, Detta abonnemanget passar dig som inte surfar så mycket eller oftast använder dig av wifi.

99 kr / månad

Till fibio

Visste du att studenter kan få rabatt på sina mobilabonnemang?

Då kan du få rabatt på ditt mobilabonnemang. De flesta operatörerna har så kallade studentabonnemang för alla som studerar. Det brukar vara riktigt bra priser på dessa abonnemang. Vad väntar du på? Nu ska vi hitta rätt studentabonnemang till dig.

Fördelar med ett studentabonnemang

  • Spara pengar på mobilabonnemanget genom rabatt
  • I vissa fall mer generös surfmängd

Vad är ett studentabonnemang?

Ett studentabonnemang är ett mobilabonnemang till ett rabatterat pris för dig som studerar. De flesta operatörerna har rabatter för dig som är student. Rabatten kan skilja sig lite mellan de olika operatörerna men det är framförallt “de mindre operatörerna” som har de bästa erbjudanden på studentabonnemang.

Det som skiljer de mindre operatörerna åt är vilken täckning som de använder sig av. Hallon är ett dotterbolag till Tre och använder sig således av Tres täckning, Vimla är Telenors dotterbolag och använder sig av Telenors täckning, Comviq är Tele2s dotterbolag och går i Tele2s täckning och Halebop är Telias dotterbolag och använder sig av Telias täckning. Fello är ett fristående bolag men de använder sig av Telias täckning.

Vem kan teckna ett studentabonnemang?

För att kunna teckna sig för ett studentabonnemang ska man studera på en skola som är berättigad till studiestöd (CSN), det kan i vissa fall behövas att du använder studentkortet eller mecenat för att kunna teckna abonnemanget. Går du på Gymnasiet har du också möjligheten att teckna ett studentabonnemang då du räknas som en student och har tillgång till både Studentkortet och Mecenat.

Om du är under 18 år har du också rätt till rabatt, då har du möjligheten att antingen teckna ett studentabonnemang eller barnabonnemang. Priserna på Studentabonnemang och barnabonnemang brukar vara likvärdiga. För att du ska kunna teckna ett abonnemang i ditt eget namn måste du vara myndig. Om du är under 18 år kan du teckna abonnemanget med hjälp av din målsman. Läs mer om barnabonnemang

Studentabonnemang med mobiltelefon

Du kan teckna studentabonnemang med mobiltelefon, i vissa fall får du också rabatt på mobilen men det vanligaste är att det är abonnemanget som blir rabatterat. Oavsett vad blir det ett bra pris.

De operatörerna som säljer studentabonnemang och mobiler till ett riktigt bra pris för dig som är student är: Comviq, Halebop, Hallon och Tele2.

Hur mycket kan man spara med ett studentabonnemang?

Om du redan har ett av de mest prisvärda abonnemangen kan du spara runt 50 kr varje månad på att byta till ett studentabonnemang. Slå ut det på 2 års tid och det blir 1200 kr som du kan göra något roligare med. Men om du istället har ett abonnemang som inte är det mest prisvärda blir ditt sparande givetvis större.

Åldersgräns för studentabonnemang

I vissa fall kan det finnas en åldersgräns på hur gammal man får vara för att teckna ett studentabonnemang. Hos vissa operatörer får man inte vara över 27 år, om du är över 27 år och studerar och har rätt till CSN rekommenderar vi dig att kontakta operatören i förväg och säkerställa om du kan få rabatt eller inte.

Gäller priset om jag slutar studera?

Priset för ditt studentabonnemang gäller generellt sett 12 månader framåt från den dagen som du tecknade abonnemanget, om du har bindningstid på abonnemanget gäller priset tills att bindningstiden har löpt ut. Så om du tecknade ett studentabonnemang med bindningstid på 24 månader gäller priset i 24 månader. Det bästa är att du kollar med din operatör i förväg så att du inte får några oväntade kostnader då olika operatörer kan ha olika regler.

Pausa ett studentabonnemang

Hos de flesta operatörer kan man pausa sitt abonnemang, om du exempelvis ska studera utomlands under en eller flera terminer kan du pausa ditt studentabonnemang. Vissa operatörer har en begränsning på hur länge man kan pausa abonnemanget, medan man hos vissa operatörer som exempelvis Vimla kan pausa abonnemanget hur länge man vill.

Läs mer om hur du pausar ett mobilabonnemang

Denna sida kan innehålla sponsrade länkar, hela marknaden representeras inte i denna jämförelse. Listade priser kan vara inkorrekta, kontrollera alltid korrekt pris hos respektive operatör innan köp.