Så här internetdelar du från din mobiltelefon

Med internetdelning kan du enkelt dela mobilens surf till en annan enhet. 

Gör din mobil till en router

Visste du att man kan använda mobilen som en router? Detta kan komma till användning oftare än vad man tror. Genom att använda internet från mobilen till datorn, surfplattan etc. slipper man att ha ett onödigt och eventuellt dyrt mobilt bredband. Att internetdela från mobilen är extra bra för dig som reser mycket och behöver ha en bra och stabil uppkoppling till din dator. Det bästa är att hitta ett mobilabonnemang som har mycket surf då får man en smidig och enkel lösning då allt man behöver är en mobil med surf. Om du ska använda internetdelningen ofta kan det vara värt att hitta ett prisvärt abonnemang med mycket surf. Här hittar du de mest prisvärda abonnemangen med mycket surf.

Hur fungerar det?

Det fungerar så att man skapar ett wifi nätverk från mobilen, där ger man nätverket ett namn och lösenord. För att kunna använda sig av internetdelning måste wifi vara avstängt, på vissa enheter stängs wifi av automatiskt när man aktiverar internetdelningen. Det kan skilja sig lite mellan olika enheter hur man aktiverar internetdelningen eller mobil hotspot som det också kallas.

Aktivera internetdelning Android

För att aktivera Mobil hotspot på din Android telefon går du först till inställningar, sedan klickar du på anslutning och därefter går du vidare till Mobil hotspot och internetdelning. Därefter klickar du på Mobil hotspot och byter namn och lösenord när det är klart kan du ansluta din enhet till mobilens nätverk. Det kan hända att det ser lite olika ut beroende på vilken mobil du har, men tillvägagångssättet är ungefär likadant på de flesta enheterna. Bilderna nedan är från en Samsung telefon. För dig som har en annan Android enhet kan du kolla in Googles guide till internetdelning.

Internetdelning på Android
Internetdelning på Android
Internetdelning på Android
Internetdelning på Android

Aktivera internetdelning iPhone

För att aktivera Internetdelning på din Iphone går du först till inställningar, sedan mobilnät och därefter till internetdelning. Här kan du byta lösenord och aktiverar internetdelningen. På Apples hemsida kan du läsa mer om internetdelning.

Internetdelning på iPhone
Internetdelning på iPhone
Internetdelning på iPhone

Klart

Nu vet du hur du ska göra när du vill använda mobilens nätverk på en annan enhet. Det är viktigt att tänka på att enhetens batteri påverkas när internetdelningen är aktiv, det bästa är att alltid ha en laddare tillgänglig när man ska dela internet från mobilen. Kom ihåg att det är mobilens surf som används så säkerställ att du inte använder upp din surfmängd. Det finns flera abonnemang som är prisvärda med mycket surf, två av de mest prisvärda abonnemangen med mycket surf är Hallon 100GB för bara 349 kr / månad och med Tele2 Unlimited får du obegränsat med surf för endast 499 kr / månad.

Denna sida innehåller sponsrade länkar, det kan förekomma att hela marknaden inte representeras i denna jämförelse.